‘De vrolijke gezichten en alle gesprekken van iedereen aan tafel zijn goud waard!’

De gemeente Den Haag (via de Lichtspoor campagne), Albert Heijn en Resto VanHarte kunnen terugkijken op zeer geslaagde kerstdiners op Eerste en Tweede Kerstdag. Het was een en al gezelligheid in de tent op Het Plein waar in totaal 400 mensen konden genieten van een gratis kerstdiner van maar liefst 5 gangen.

Ben Lachhab (rechts) van Resto van Harte opent het kerstdiner.

Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de hulp van vele vrijwilligers. Deze vrijwilligers meldden zich soms spontaan. Zo ook Amanda Hofman, die een e-mail stuurde aan het Lichtspoor Team met het verzoek of ze ook iets kon betekenen voor anderen. ,,Wat een goed initiatief hebben jullie. Zo mooi om te zien dat er al zoveel mensen blij zijn gemaakt en gekoppeld kunnen worden. Zelf wil ik graag een handje helpen, bijvoorbeeld op Tweede Kerstdag. Dan doe ik niks en ik wil graag iets kunnen betekenen.’’

Amanda Hofman en haar vriendenclubje verrichten dankbaar werk.

Zo gezegd, zo gedaan. Het Lichtspoor Team koppelde Amanda en haar vrienden aan de vrijwilligerscentrale van Resto VanHarte. Het viertal werd ingeroosterd en beleefde een prachtige Tweede Kerstdag in de tent aan Het Plein. En, ook wethouder Karsten Klein hielp een handje mee.

,,We hebben echt een te gekke avond/middag gehad, een hele gezellige en lieve groep vrijwilligers onder begeleiding van Ben en de koks. Het was bijzonder om te ervaren dat je met vreemden bij elkaar komt, en zonder een woord samen aan de slag gaat zonder dat er een onvertogen woord valt. Ook al sta je met z’n allen op een paar vierkante meter, iedereen steekt z’n handen uit z’n mouwen en helpt.’’

Instructies vooraf van Ben.

,,Erg leuk om dit te doen en we zijn zeker enthousiast om ons vaker in te zetten als dat kan, want de vrolijke gezichten en alle gesprekken van iedereen aan tafel was goud waard! Zelf heb ik niet zoveel met kerst, maar voor sommigen is dit een tijd waarin ze graag omringd worden met andere mensen en hoe leuk is dat om daar aan bij te mogen dragen. En verder heel netjes en goed georganiseerd, een bijzonder goede kerst om zo te mogen besteden’’, aldus Amanda Hofman.

Het Lichtspoor Team wil jou Amanda, en ook alle andere vrijwilligers, van harte bedanken voor je inzet!