En ineens is er weer zo’n hartverwarmende Lichtspoor ontmoeting. Neem het verhaal van Rita en Wim. Ze zijn weduwe en weduwnaar en komen ieder uit een ander deel van Den Haag. Het stomme toeval wil dat Riets overleden man ook Wim heette. En, je gelooft het haast niet, de overleden vrouw van Wim heette Riet. Ja, dat schept een band.
Riet en Wim hebben voor elkaar een ‘Klets&Koek’ pakketjes aangevraagd. Binnenkort gaan ze bij elkaar op de koffie om de lekkernij uit het pakketje gezellig samen op te peuzelen.

De ‘Klets&Koek’ pakketjes vormen een bijzonder onderdeel van de Lichtspoor campagne, waaruit de mooiste persoonlijke ontmoetingen ontstaan. Lichtspoor medewerkers leggen in deze periode ruim 1500 huisbezoeken in heel Den Haag af om nominaties voor deze attentie op te halen. Buurtgenoten kunnen hierbij hun waardering uiten aan iemand uit hun wijk, of bijvoorbeeld iemand die het moeilijk heeft in deze decembermaand een hart onder de riem steken.

De genomineerden kunnen vervolgens het verrassingspakketje bij een van de activiteiten van Lichtspoor afhalen. Het is de bedoeling natuurlijk dat ze samen me de diegene die voor deze verrassing heeft gezorgd de inhoud van een pakketje delen.

Lichtspoor medewerker Amela bij de ‘Klets&Koek’ pakketjes in het Vraagelkaarcafé in wijkcentrum Bouwlust.